Kjell Larsson - ex fru jävelskap

Kjell Larsson Sundsvall / Permalink / 0
 

På onsdagen möttes Kjell Larsson och hans före detta fru i en tvistemålsförhandling på tingsrätten i Sundsvall. Anledningen – han vill ha hälften av hennes tillgångar. Och nu kan fallet bli ett ärende för konkursförvaltningen.

Historien tar sin början under 90-talet då Kjell Larsson gjorde en del trassliga fastighetsaffärer som resulterade i konkurs. Men det som nyligen blivit känt på svart och vitt i skilsmässohandlingar är att han skrev över sina tillgångar på sin dåvarande hustru. Detta för att rädda tillgångarna från fordringsägare. Nu hävdar han att det finns en undertecknad överenskommelse som säger att de ska äga hälften var. Men det bestrider hans före detta fru.

Mångmiljonbelopp

Tillgångarna det tvistas om är bland annat rätten till hälften av aktierna i två företag, hälften av två fastigheter och banktillgodohavanden i diverse banker. Sammanlagt handlar det om mångmiljonbelopp. Men det slutar inte där. Under förhandlingarna sade Kjell Larsson att han även vill ha fler tillgångar som han menar endast står i ex-hustruns namn. Till exempel fastigheter utomlands.

Konkursförvaltning

I tingsrätten menade man på onsdagen meddela Konkursförvaltningen eftersom tillgångarna det tvistas om existerade under tiden när Kjell Larsson gick i konkurs. De kan därför ånyo bli aktuella för diverse myndigheter.

- Det är möjligt att Konkursförvaltningen kommer att återkomma med anledning av det här och anse att tillgångarna ska ingå i hans tidigare konkursbo, säger Susanna Sidén, Kjell Larssons advokat.

Villa i Haga

Under dagen togs även Kjell Larssons kvarsittningsrätt upp – alltså hans rätt att bo kvar i en villa i Haga. Villan är värderad till cirka åtta miljoner kronor och enligt den före detta hustrun och hennes advokat ska han fått nyckel dit. Men Kjell Larsson säger att han inte förmått komma in i huset eftersom han inte fått nyckeln och kod, samt att lås ska ha byts ut, detta trots att han lagligt sätt ska ha rätt till det innan skilsmässan är avgjord. Under förhandlingarna i dag erbjöds han också bostad i en tvårumslägenhet i centrala Sundsvall.

- Det känns ju lite underligt att hon bor i en lägenhet på 216 kvadrat och jag erbjuds en liten lägenhet på hörnet, säger Kjell Larsson till Mittnytt strax efter förhandlingarna.

Publicerad:23 juli 2014 - 15:15

Uppdaterad:24 juli 2014 - 08:30

Till top