Petra

Allmänt / Permalink / 0
Dem som bor i Solna eller brucka vara i Solna Centrum , har säkert träffad en hemlösa kvinna som gå rund med sin vagn och ibland sitter inne i Solna Centrum på bänken och villar. 
Det har varit en dag som jag väntade på min bonus mamma att ätta lunch tillsmans, när jag kom 30 min förtidigt. Då såg jag den hämlösa kvinna som efter presenterade sig att heter Petra.
Första gången såg jag henne en dag innan. Då tänkte jag att nån dag har hon varit en lycklig tjej, fin kvinna och kanske till och med fru. Nu är hon hemlös och fattig. Hon såg inte som alkoholist, eller narkoman. 
Kände mycket synd om henne. 
Den dagen som jag väntade på min bonus mamma, tänkte jag att sätta mig brevid den här kvinna och det gjorde jag. Jag köpte lunch låda till henne och satt mig brevid. Hon varit vänligt trevligt, lite reserverad med vilja att prata. 
Kan ni tänka att hon har jobbat som ekonom i en av stora bolag i Sthlm?
Hon är 67 år, har en dotter 31 som pluggar i Lund och har inga kontakt och blev utsläng från sin lgh. 
Vad livet kan ge när man pensionerad???
Vi hade vänlig trevlig stund.
Dagen 2 träffade jag henne igen, då berättade hon lite mer om sin sytuation, 
Det enda som jag kan säga att Sverige säger mycket men i värkligheten är nått helt annat. Man lovar mycket men gör inget. Bla bla bla... Petra säger att hon väntar på "mirakel"
Vi för ser hur det blir med Petra. 
Är ni i Solna Centrum och ser ni en äldre kvinna, med grå hår spänd upp, stanna och ge lite slang till henne, lovar att ni kommer mår bättre...Tack
Kommer upptadera Er om henne . 
 
(kvinna på bilden är inte Petra)
 
 
Till top